חושדים שמשהו לא תקין עם המצבר שלכם? בסיום קריאת מדריך זה תוכלו לקבל מושג לגבי מקור התקלה והאם צריך להחליף מצבר ברכב.

בדיקת מצבר נועדה לתת לכם תשובה לשאלה האם ניתן עדיין להשתמש בו או שיש להחליפו בחדש.

תמיד רצוי שהבדיקה תתבצע על ידי איש מקצוע מיומן, אך כדי להבין האם מדובר בתקלה במצבר או ברכיב אחר ברכב הכנו לכם מדריך מקיף.

אם לאחר קריאת המדריך עדיין אינכם בטוחים – אנחנו מציעים לכם שירות בדיקת מצבר עד הבית שלאחריו תוכלו להיות בטוחים האם המצבר שלכם תקין או לא ובמקרה הצורך תוכלו לרכוש מאיתנו מצבר חדש ואיכותי במחיר משתלם שכולל גם התקנה.

מתי צריך לבצע בדיקה למצבר ומדוע הדבר חשוב, מהם הסימנים המעידים על כך שצריך לבדוק את המצבר, איך בודקים את תקינות המצבר ותשובות לשאלות נוספות – מתחילים…

 

בדיקת מצבר לרכב לפני החלפה
בדיקת תקינות המצבר ברכב – איך בודקים

 

בדיקת מצבר – למה זה חשוב?

האם הרכב שלכם פתאום אינו מניע ואתם לא מבינים למה?

או אולי ההתנעה שלו אינה חלקה כמו בדרך כלל ויש רעש של תקתוקים?

גם אם זו רק תחושה שיש משהו לא בסדר עם המצבר, בכל אחד מהתרחישים האלה אתם צריכים לבצע בדיקת מצבר לרכב שלכם על מנת שתהיה לכם תשובה ודאית לגבי תקינותו.

בדיקה של המצבר יכולה לעלות על מספר מצבים שלפיהם תדעו האם יש צורך להחליף את המצבר של הרכב שלכם או שניתן רק להטעין אותו. לדוגמא:

✔️ המצבר פשוט התרוקן – במצב זה המצבר ריק לחלוטין אך הוא בהחלט יכול לעבור טעינה מחדש ולחזור לתפקוד מלא. תרחיש זה נפוץ מאוד במידה ומשאירים את האורות של הרכבים דולקים לאורך כל הלילה.

✔️ המצבר שלכם חלש – במצב זה המצבר אינו מסוגל לעבור טעינה מלאה ולכן אינו מצליח לספק לרכב את האנרגיה הדרושה לו, במיוחד לצרכי התנעה.

✔️ המצבר נפגע פיזית – סדקים, שברים, בעיות בחיבור המצבר עם הרכב – כל אלו עלולים לגרום למצבר שלא לעבוד כמו שצריך. ניתן גם לבדוק את גובה מפלס המים בתור המצבר. אם המפלס נמוך מדי, הייתה התאדות ולכן המצבר לא פועל כמו שצריך.

כאשר אתם פונים אלינו לתותח המצברים, אתם יכולים להיות בטוחים שנעלה על הסיבה שבגללה המצבר שלכם מת או התחיל לקרטע.

בכל מקרה, אנחנו תמיד נקפיד לבצע בדיקת מצבר לפני החלפה, על מנת לוודא שהמצבר באמת הגיע לסוף דרכו ולא תבזבזו כסף סתם.

 

איך בודקים מצבר – כל האפשרויות

בדיקת מצבר יכולה להתבצע בכמה שיטות, בכולן אנחנו מתמחים. הנה טבלה שתסביר לכם איך בודקים מצבר בכל אחת מהשיטות:

סוג הבדיקה כיצד היא מתבצעת?

בדיקה פיזית

זוהי בדיקת מצבר פשוטה שבה מסתכלים על המצבר ומנסים לזהות בעיות של קורוזיה, שברים או נזק לאחד התאים. במידה והמצבר נראה מבחינה חיצונית תקין, ממשיכים לבצע את הבדיקות הנוספות.

בדיקת מצבר עם מד מתחמד מתח יכול לספק תמונת מצב לגבי תקינות המצבר. מהו מתח מצבר תקין? על פי רוב כ-12V (עם סטייה של 0.3 וולט לכאן או לכאן), כשבעת התנעה חשוב שהמתח לא ירד מ- 9.3V.
בדיקת מצבר עם מולטימטרמולטימטר (נקרא גם רב מודד) הוא מכשיר שמאפשר לבדוק לעומק את פעולתו של המצבר וזאת בזמן פריקה (בדיקת מצבר בעומס) וטעינה. כמו כן הוא מאפשר לבצע בדיקת זליגה ברכב כאשר הרכב מכובה.

שימו לב: בין אם מדובר על בדיקת מצבר עם רב מודד ובין אם על מד מתח, רצוי שהבדיקה תתבצע על ידי איש מקצוע ולא באופן עצמאי.

מדוע? מאחר וחשוב לדעת היכן לחבר בדיוק את מכשירי המדידה וגם לבצע זאת בזהירות המתבקשת למניעת נזק למצבר, לרכב, למכשיר המדידה וכמובן פגיעה פיזית לבודק.

תמיד תוכלו לפנות אלינו על מנת שנשלח אליכם טכנאי מטעמנו כדי לבדוק את פריקת המצבר וכל מה שנדרש לאפיון מצבו טרם ההחלפה.

 

בדיקת מצבר 24/7
רוצים לבדוק אם המצבר תקין? התקשרו ונגיע אליכם עד הבית לביצוע כל הבדיקות הנדרשות

 

בדיקת מצבר – האבחון מתחיל כבר בטלפון

איך יודעים שהמצבר לא תקין? התשובה לשאלה זו יכולה להתקבל גם על ידי מספר סימנים.

למעשה, הרבה לפני שאנחנו בכלל מגיעים עד אליכם לבצע בדיקה מקרוב של המצבר, נבקש מכם לשים לב למספר דברים.

איך מזהים שהמצבר עומד להיגמר מבלי לבדוק אותו בפועל?

✔️ נורית האזהרה נדלקת – ברכבים חדשים מחשב הרכב יודע לבצע בדיקת מצבר באופן אוטומטי ולהתריע לכם על כך. בדקו בלוח השעונים שלכם, האם מופיעה שם נורה שנראית כמו מצבר בצבע אדום. אם כן, במידה והיא נדלקת, הרי שקיימת בעיה במצבר שמחייבת בדיקה.

✔️ תסמינים בעת התנעת הרכב – אם הרכב כלל אינו משמיע צליל בעת ניסיון ההתנעה, ייתכן שיש לכם בעיה עם האימובילייזר, שנגמר הדלק או שהמצבר שלכם התרוקן לחלוטין. אם יש רעש של תקתוקים, הדבר מצביע על מצבר גמור שיש להחליפו בחדש.

✔️ מערכות חשמליות מקרטעות – מערכות הרכב פועלות פחות טוב כאשר המצבר חלש. מראות הצד והחלונות החשמליים זזים לאט, המזגן לא מקרר או מחמם מספיק טוב, האורות מתגברים ונחלשים ואם יש לכם רמפה חשמלית כלשהי (במשאית או ברכב נכים) היא תעבוד הרבה יותר לאט.

במהלך שיחת הטלפון הראשונית שלכם איתנו נשאל אתכם לגבי אותם סימנים וגם נברר לגבי מידע חשוב נוסף – למשל, לפני כמה זמן רכשתם את המצבר, איזה מותג מצבר מותקן אצלכם ברכב, באיזה אמפר, האם יש לרכב בעיות חשמליות ידועות ומה אופי הנהיגה שלכם ברכב.

כל אלו יתנו לנו את התמונה המלאה ובמידת הצורך נגיע אליכם עם כל הציוד הנדרש לביצוע בדיקת מצבר לרכב ועם מצבר חדש שמתאים לרכב שלכם

 

למה המצבר מתרוקן ונגמר

 

לקריאה נוספת: מתי צריך להחליף מצבר ולכמה זמן מחזיק